De ce este bine sa ne examinam sanii

Examinarea sanilor

Este bine  să ne examinăm sânii deoarece în corpul n download (1)ostru în timpul vieţii se fac schimbări destul de mari la nivel celular chiar.

 

Făcând un examen în fiecare lună chiar singură sau cu ajutorul unui specialist este cea mai bună metodă pentru a te acomoda cu schimbările clinice care se fac în interiorul sânilor tăi. Aşa vei putea învăţa cu ‘’teritoriul’’  şi vei putea observa când ceva nu este în regulă. Făcând un control anual amănunţit te ajuta să te documentezi mai bine  asupra sănătăţii sânilor tăi astfel nu uita să te programezi în fiecare an la control. Între pubertate şi menopauză, sânii vor trece prin mai multe schimbări care sunt afectate de hormoni, dietă şi exerciţii. Majoritatea schimbărilor sunt naturale şi benefice.

Perioada adolescenţei

images (1)

În perioada adolescenţei odată cu apariţia primului ciclu menstrual, corpul intră în procesul de maturizare şi vei căpăta forme şi vei observa că unele caracteristici ale pielii se vor schimba(cum ar fi apariţia acneei), la fel şi culoarea părului sau textura. Ţesutul mamar se va dezvolta în tot acest timp  fiin dens şi ferm pentru început în special pentru persoanele cu sânii mici.

Asemănarea familiară

arbore-genealogic-264x300

În acest stagiu, nu este prematur să stii istoricul familiei tale din punct de vedere al sănătăţii, aici ne referim strict la partea feminină: mamă, mătuşă, bunică, dacă ele au avut probleme cu chisturile fibroase mamare sau orice alt fel de chist. Dacă da, este posibil să să le moşteneşti şi tu. Nu te impacienta, chisturile sunt benigne , dar trebuie să ştii unde sunt localizate şi dacă ele apar sau dispar pentru a putea fi uşor distinse de alte caracteristici ale sânilor.

Mai multe forme si copii

copil i(3)

După ce corpul tău este pregătit pentru a deveni mămică , dacă întradevăr vei fi şi dacă vei alăpta acest lucru va aduce alte schimbări sînilor tăi cât şi corpului. Sânii vor deveni mai mari şi mai gingaşi şi vor avea nevoie de mai mult suport. Nu uita că sarcina şi alăptarea  te va ajuta să minimizezi apariţia cancerului la sân.

Maturitatea sau menopauza

menopauza-230x345

Menopauza aduce de asemenea schimbări la nivelul sânilor . Nivelele de estrogen si progesteron  din corp scad, ţesutul mamar devine mai puţin ferm şi sânii vor arăta diferit faţă de tinereţe şi perioada de crestere a copilului.  Ţine în continuare evidenţa controalelor la sân şi mergi in fiecare an pentru a rămâne în continuare familiarizată cu schimbările.  Când ţesutul mamar devine mai puţin dens ţi se va părea că apar nişte umflături şi noduli , DAR ŢINE MINTE: 90% DIN NODULI  SUNT BENINGNI!!