Pericolul implanturilor mamare

Pericolul implanturilor mamare

3 % din  persoanele care  isi fac implanturi mamare suferă o scurgere a implanturilor in primii trei ani  cauzând o aplatizare a implanturilor.

Ocazional implanturile se pot strica sau pot curge. Implanturile sunt umplute cu soluţie salină iar atunci când acestea se sparg soluţia este absorbită de corp fără implicaţii majore de imbolnăvire. Implanturile mai vechi cu gel siliconic pot deasemenea să curgă. Dacă acest lucru se întâmplă, unul sau doua lucruri se  pot întâmpla:

+Dacă învelişul implantului se rupe şi apare o cicatrice  în jurul lui, atunci nu se simte că ceva s-ar fi întâmplat.

+ Dacă învelişul se rupe şi nu este nicio cicatrice de contracţie  atunci scurgerea se produce în ţesut si se va simţi ca o desumflare a implanturilor. Gelul scurs din implant se colectează în sân şi o nouă cicatrice se poate forma în jurul lui. În alte cazuri gelul poate migra prin sistemul limfatic în altă zonă a corpului. Când implanturile se strică este necesară o a doua operaţie  pentru înlocuirea implanturilor sparte. Daca gelul siliconic a migrat este bosibil să nu poată fi îndepărtat tot.

Într-un studiu efectuat se arata ca 63.6% din implanturile mamare care au fost plasate intre 1 si 25 de ani a suferit o ruptura sau au curs.

Pentru implanturile cu silicon si soluţie salină unele din rupturi sau desumflari sunt datorate:

-deteriorarii de către instrumentele chirurgicale,

– umplerea pana la refuz sau umplerea prea putina a implanturilor cu soluţie salină(valabil doar la implanturile pe bază de soluţie salină),

-contracţia capsulară,

-închiderea capsulei,

-stresul cum ar fi trauma sau manipularea fizică,

-compresia excesivă în timpul mamografiei,

-plasarea prin incizie ombilicală,

-ranirea sânilor,

-imbatrânirea normală a implanturilor sau alte motive inexplicabile sau necoscute.